Bildiri ve Yazım Kuralları – 3. Ulusal Sağlık Hizmetleri Sempozyumu 2021

Bildiri ve Yazım Kuralları

Bildiri ve Yazım Kuralları

3. USHS 2021

*Bildiri özetleri, ön kayıt bildiri sistemi kullanılarak web sitesi üzerinden online olarak gönderilmelidir. Sistemden bağımsız olarak e-mail ve posta yoluyla gönderilen bildiri özetleri kabul edilmeyecektir.

 

BİLDİRİ ÖZETİ YAZIM KURALLARI

Genel İlkeler:

  • Sempozyumda derleme, orijinal araştırma, örnek olay vb. tüm çalışmalar ile ilgili poster ve sözel bildirilere yer verilecektir.

  • Özetler sadece internet sitesinden kabul edilecektir. Lütfen web sitesindeki ön kayıt panelini kullanınız.

  • Sempozyum dili Türkçe/İngilizce olup; bildiriler her iki dilde de gönderilebilir.

  • Poster ve sözel bildiri adaylarının öncelikle bildirilerinin bir özetini Microsoft Office Word formatında yüklemeleri gerekmektedir.

  • Gönderilen özetler, Sempozyum Bilim Kurulunca ve en az iki bilimsel hakem tarafından değerlendirilecek; bildirilerin uygunluğu ile kabulüne ve sunum şekline (poster veya sözel) bilim kurulunca karar verilecektir. İlk iki hakem değerlendirmesinde farklılıklar olması durumunda özet/özetler üçüncü hakeme gönderilecektir. Hakem düzeltmeleri/önerileri konusunda sorumluluk tamamen yazara/yazarlara aittir.

  • Tam metin gönderimi isteğe bağlı olarak, ilgili tarihlerde sistem üzerinden yüklenebilecektir.

  • Katılımcılarımız bildiri onayı gelene kadar başvuru görüntüle sayfasından ön kayıt yaptıkları mail ve şifre ile bildirilerini düzenleyebilir ve değiştirebilirler. Aynı zamanda başvuru durumlarını takip edebileceklerdir.

  • Sunulan bildirilere sempozyum sonrasında sempozyumun web sitesinden “PDF” formatında yayımlanacak olan Sempozyum Kitabından ulaşılabilecektir.

  • Kayıt işlemleri tamamlanmış olsa dahi sunulmayan bildiriler Sempozyum Kitabında yer almayacaktır.

  • Tüm katılımcılar sempozyumumuza göndermiş oldukları çalışmalardan sorumlu ve yükümlüdür. Oluşabilecek etik, hukuki ve diğer sorunlarda tüm yükümlülük tek taraflı olarak yazarlara aittir. sempozyumumuz bu tip olumsuzluklar karşısındaki tüm hukuki ve diğer haklarını saklı tutar. Sempozyumumuza gönderilen çalışmaların daha önce bir başka sempozyumda sunulmamış ve/veya yayınlanmamış olması şartı aramaktadır.


Yazım ilkeleri:

  • Araştırma Kategorisindeki Sözel/Poster Bildiriler; 1.Giriş, 2.Amaç, 3.Yöntem, 4.Bulgular, 5.Tartışma ve Sonuç, 6.Anahtar Sözcükler (Anahtar sözcükler; ilk harf büyük, her kelime arası virgül olacak şekilde en fazla 5 kelime olarak yazılmalıdır) kısımlarından oluşmalıdır.

  • Derleme ve diğer çalışmalar için bildiri özetlerinin kelime sayısı sınırında (300 kelime) kalmak kaydıyla düz metin olarak hazırlanması yeterlidir.

  • Özet başlıkları büyük karakter kullanılarak yazılmalıdır. 12 punto şeklinde olmalıdır. Tüm bildiri içerisindeki yazı karakteri TIMES NEW ROMAN ile yazılmalıdır.

  • Bildiri Özeti yukarıdaki başlıklar altında anahtar sözcükler hariç en fazla 300 kelime ile sınırlandırılmalı ve Times New Roman yazı karakteri, 12 punto, metin iki yana yaslı, satır aralığı 1.5 olarak düzenlenmelidir.

  • Yazarların isim ve soy isimleri açık olarak yazılmalıdır. Sunumu yapacak yazar isminin altı çizilmelidir ve o yazarın mutlaka kayıt olması gerekmektedir.

Bildirilerde ismi bulunan diğer yazarların kurum bilgileri ve mail adresleri bildiri başlığı altında sunulmalıdır.

 

    →SÖZLÜ SUNUM KURALLARI VE ŞABLONLARI

Sözlü sunumlarda sunum süresi 5 dakika olup, tartışma süresi ise 1 dakikadır.
Sunumlar aşağıda örnekleri sunulan şablonlara (araştırma, derleme, olgu) uygun olarak, 15 slaydı geçmeyecek şekilde hazırlanmalıdır.
Sunumlar mutlaka pdf formatında gönderilecektir.

Araştırma Sözlü Sunum Şablonu İçin Tıklayınız.
Derleme Sözlü Sunum Şablonu İçin Tıklayınız.
Olgu Sözlü Sunum Şablonu İçin Tıklayınız.

    →POSTER SUNUM KURALLARI VE ŞABLONU

Poster 50×70 ebadında olacaktır.

Poster için şablon hazırlanmış olup aşağıda verilen linkten indirilerek şablon poster üzerinde işlem yapılacaktır.
Posterin İsim ve Logo bilgisi değiştirilmeyecektir.

Poster şablonu içerisinde verilen sütun veya metin kutuları örnektir. Yazacağınız bilgiye göre ebatlarını düzenleyebilirsiniz.

Sütun sayısını düzenleyebilirsiniz.

Poster yazımında uygun punto büyüklüğü kullanarak (tercihen 30-40 punto arası) Şerif veya Sans Şerif (Arial veya Times New Roman) fontlarını tercih ediniz. Genel metin için siyah renk kullanınız.

İletişim bilgilerini eksik bırakmayınız.

Kısaltmalar kullanılmışsa veya kaynaklar verilmek isteniyorsa metnin en sonunda ekleyiniz.

Tablo veya grafikleri uygun görünürlükte veriniz.

Poster Şablonu İçin Tıklayınız.